Zacznij wpisywać nazwę poszukiwanego produktu lub artykułu
Zacznij wpisywać nazwę poszukiwanego produktu lub artykułu
Kategoria:
MATERIAŁY OPAKOWANIOWE
Właściwości :
Wysoka przeźroczystość, połysk, bardzo dobre właściwości termokurczliwe, duża wytrzymałość na uszkodzenia mechaniczne, mocny zgrzew. Dzięki temu można stosować folię w niewielkich grubościach, co pozwala na obniżenie kosztów pakowania.
Zastosowanie :
Pakowanie produktów, gdzie poza funkcją ochronną mają być podkreślone walory estetyczne i dekoracyjne opakowania. Świetnie sprawdza się do pakowania produktów przemysłowych i spożywczych, zarówno o regularnych, jak i nieregularnych kształtach: pudełka, puszki, artykuły papiernicze, świece, zabawki, kosmetyki, płyty, owoce, pieczywo, wyroby cukiernicze itp. Folia poliolefina zachowuje dobre właściwości kurczliwe w niskich temperaturach, więc stosowana jest także do pakowania mrożonek.
Grubość :
13 / 15 / 19 / 25 mic.
Folia poliolefina nie zawiera żadnych szkodliwych substancji, które poprzez opakowanie mogłyby dostać się do zapakowanego produktu. Dzięki czemu może być wykorzystywana do pakowania żywności. Folia ta jest całkowicie bezpieczna dla zdrowia. Spełnia wszystkie wymogi stawiane wobec opakowań dla produktów spożywczych. Jest bezwonna i bez smaku, nie zmienia więc naturalnego smaku i zapachu zapakowanej w nią żywności.
Można z powodzeniem używać folii o znacznie niższych grubościach niż w przypadku innych materiałów opakowaniowych, co pozwala obniżyć koszty finalnego produktu.
Stosowanie folii poliolefinowej ma również zalety ze względu na ekologię. W całości poddaje się recyklingowi, a w trakcie procesu jej zgrzewania i utylizacji do atmosfery nie są wydzielane żadne szkodliwe opary.
Poliolefina spełnia wysokie wymagania stawiane przez przemysł spożywczy. Sprawdza się w pakowarkach ręcznych, półautomatycznych oraz w pełni automatycznych maszynach przemysłowych. Również z perforacją na zimno lub gorąco, w formie półrękawka jak i taśmy, także z nadrukiem.
Poliolefina z perforacją może być stosowana przy pakowaniu produktów gorących, wyrobów cukierniczych oraz świeżych owoców i warzyw chroniąc je przed tzw. „zapoceniem”.
Poliolefina perforowana zachowuje swoje dotychczasowe walory i jest odporna na rozerwanie. Jeśli chodzi o nadruki na folii poliolefinowej, są one trwałe i nie zmieniają fizycznych oraz chemicznych właściwości folii.
Poliolefina wykorzystywana jest do pakowania różnorodnych artykułów przemysłowych i spożywczych. Z uwagi na jej zalety jedną z głównych jest możliwość wykorzystania folii do pakowania produktów o nieregularnych kształtach, zabezpieczając przed uszkodzeniami. Istotną korzyścią stosowania folii termokurczliwej jest również zdolność wykonania na niej nadruku.
Jeśli szukasz informacji o naszej ofercie, skontaktuj się z jednym z poniższych Biur Obsługi Klienta: